Goed Gevoed Ouder Worden is goed onderbouwde interventie

In november 2018 is de interventie Goed Gevoed Ouder Worden door het RIVM erkend als goed onderbouwde interventie om ouderen bewust te maken van het belang van goede voeding en om ondervoeding bij zelfstandig wonende ouderen te herkennen en voorkomen. Op de website Loketgezondleven.nl wordt deze door de Stuurgroep Ondervoeding ontwikkelde interventie genoemd als voorbeeld voor gemeenten om mee aan de slag te gaan binnen het Wat werkt dossier ouderen en ondervoeding.

Loketgezondleven.nl is een website van RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) en partners. CGL werkt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en maakt deel uit van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De website biedt gemeenten en professionals informatie, tips en praktijkvoorbeelden om in de eigen wijk of gemeente aan de slag te gaan met gezondheidsbevordering.

Lees hier meer over de erkende interventie Goed Gevoed Ouder Worden. Achtergrondinformatie over Goed Gevoed Ouder Worden vind je hier.