Eerste hoogleraar Diëtetiek in Nederland

Per 1 juni is dr. ir. Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de Wageningen University & Research (WUR). Zij is daarmee de eerste hoogleraar Diëtetiek in Nederland. Daarnaast blijft zij als lector verbonden aan het lectoraat Voeding in relatie tot Sport en Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De Stuurgroep Ondervoeding is verheugd met haar benoeming. Marian is al sinds de oprichting in 2005 betrokken bij de Stuurgroep Ondervoeding en momenteel voorzitter van de sectie volwassenen. Zij heeft vele wetenschappelijke publicaties over ondervoeding op haar naam staan.

Marian de van der Schueren slaat een brug tussen fundamentele voedings- en medische wetenschappen en de diëtetiekpraktijk. Zij gaat aan de slag bij de vakgroep Nutrition and Disease van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van de WUR. Daar gaat zij invulling geven aan de wetenschappelijke onderbouwing van de relatie tussen mens en voeding en de toegevoegde waarde van diëtetiek. De kracht van de leerstoel schuilt in het zoeken van verbinding met andere wetenschappers om samen de impact van voeding voor onze gezondheid of herstel bij ziekte te onderzoeken en onder de aandacht te brengen.

Lees alvast de preview van het interview met Marian de van der Schueren dat eind juni in het Nederlandse Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek verschijnt.