Goed gevoed ouder worden in Friesland

Vandaag organiseerde het Antonius Ziekenhuis in Sneek een smaakmarkt. Bezoekers konden in de centrale hal van het ziekenhuis bij verschillende stands streekproducten proeven en informatie krijgen over Friese voedingsprojecten en lezingen bijwonen.

Een van de aanwezige projecten was ‘Goed Gevoed Ouder Worden in Friesland’ van de Stuurgroep Ondervoeding. In dit project zijn de wensen, behoeften en knelpunten om goed te kunnen blijven eten en drinken, boodschappen doen en koken van Friese zelfstandig wonende ouderen geïnventariseerd.

Emmelyne Vasse, projectleider van dit project hield een lezing over: ‘Eet smakelijk? Als eten niet meer smaakt’. Haar conclusie is dat lekker en smakelijk eten is niet voor iedere zelfstandig wonende oudere vanzelfsprekend is. Ze vertelt was naar voren kwam in gesprekken die gevoerd zijn met Friese zelfstandig wonende ouderen over eten en drinken.

Het project ‘Goed Gevoed Ouder Worden in Friesland’ is een samenwerking tussen de landelijke Stuurgroep Ondervoeding, Zorgbelang Fryslân, Antonius Zorggroep, Timpaan Welzijn, Diëtisten Friesland en KBO-PCOB. Het project wordt gefinancierd door Stichting De Friesland.​