Uitnodiging symposium “Uitdaging of kans? Dieetbehandeling voor het zieke kind.”

Met veel plezier nodigen we u uit voor het symposium ‘Uitdaging of kans? Dieetbehandeling van het zieke kind’ op 23 januari 2020. Dit symposium wordt georganiseerd door de sectie kinderen van de Stuurgroep Ondervoeding, de expertisegroep Voeding van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, het netwerk van kinderdiëtisten van de NVD, Nutricia en de auteurs van de Dietetic Pocket Guide (DPG) Paediatrics.
DPG Paediatrics geeft een actueel overzicht van de huidige inzichten in het voedingsbeleid bij kinderen met uiteenlopende aandoeningen. Het is een zakboek, passend in de zak van een witte jas; altijd bij de hand om normaalwaardes, formules, diagnostische tests of ziektekenmerken op te kunnen zoeken.
Het symposium bestaat uit een algemeen deel en een ziektespecifiek deel waarbij gerenommeerde sprekers (waaronder de schrijvers van de Pocket Guide) voordrachten zullen geven. Aan het einde van dit symposium bent u vele nieuwe inzichten rijker en weet u hoe de Pocket Guide praktisch te gebruiken.
Prof. dr. Koen Joosten, dagvoorzitter, kinderarts-intensivist, hoogleraar voeding en metabolisme zieke kind, bestuurslid Stuurgroep Ondervoeding

De doelgroepen voor dit symposium zijn kinderartsen, arts-assistenten en kinderdiëtisten.

Meld je hier aan voor dit symposium.